150 karácsonyi ajándékcsomagot adtak át Békésen

2021. december 20. 17:20 | Erdei-Kovács Zsolt

Összesen 750 ezer forint értékű ajándékcsomagot osztottak szét hétfőn Békésen. A jótékonysági akciót a város önkormányzata és a település szociális szolgáltató központja immár közel 20 éve szervezi meg a karácsony előtti időszakban.

A megközelítőleg két évtizede zajló jószolgálati kezdeményezéssel, illetve az idei akcióval összefüggésben Kádasné Öreg Julianna, a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ igazgatója úgy fogalmazott: ünnepi hangulatot igyekeznek varázsolni az ügyfeleiknek.

Az eseményt korábban a kulturális központban és a városháza dísztermében rendezték meg. A tavalyi év volt az első, amikor szabadtérre szervezték az ajándékcsomagok átadását, ezúttal az adventi vásár, illetve a város karácsonyfájának közvetlen környezete jelentette a helyszínt.

A csomagokban a tartós élelmiszerek mellett az ünnepre jellemző alapanyagok is helyet kaptak. A két nagy szatyorban többek között cukor, lencse, savanyúkáposzta, többféle konzerv, tészta, valamint szaloncukor, narancs és tea is megtalálható volt. A csomagok átadását megelőzően a Teleki utcai óvoda gyermekei szolgáltattak szívhez szóló ünnepi műsort, majd egy kedves vers hangzott el, végezetül pedig Kálmán Tibor polgármester mondta el ünnepi gondolatait.

Az ajándékcsomagokat Kálmán Tibor polgármester adta át - Fotó: E.K.Zs./Behir.hu

 

A városvezető békés, boldog, áldott karácsonyt kívánt mindenkinek, majd hozzátette, hogy a nehéz, embert próbáló élethelyzetekben érdemes olyan emlékeket felidézni, melyekből erőt lehet meríteni.

Békés város karácsonyfájánál ezúttal 100 csomagot készítettek össze a rászorulóknak, míg ugyanezen nap délelőttjén 50 csomagot adtak át hajléktalanok részére. Kádasné Öreg Julianna ismertette, hogy a munkatársai személyesen ismerik azokat, akik nehéz anyagi helyzetben vannak. A rászorulók sokszor szemérmesek, nem szívesen beszélnek rossz körülményeikről – tette hozzá végül a szolgáltató központ igazgatója.

Galéria

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL