1,5 milliárd forint fejlesztési forrásra pályázik a békési önkormányzat

2022. január 21. 15:01 | behir

A Terület- és Település Fejlesztési Operatív Program Pluszban újabb három felhívás jelent meg, amelyekre pályázatot nyújt be a békési önkormányzat – erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület. A település vezetése minden lehetőséget megragad a folyamatos fejlődés biztosítására.

A Széchenyi téren található Galéria épületének fejlesztésére mintegy 431 millió forint összköltségű támogatási kérelmet nyújt be a békési önkormányzat. Az 1885-ben városi bérháznak épült eklektikus stílusú épület energetikai felújítása történthet meg a pályázat pozitív elbírálása esetén.

További 120 millió forintra pályázik az önkormányzat a Teleky Utcai Tagóvoda tornaszobával, fejlesztő helyiségekkel, parkolókkal való bővítésére.

A harmadik, egyben legnagyobb mértékű fejlesztésre irányuló kérelemmel 923 millió forint összegű támogatásból megvalósulhat a Május 1. park rendezése, a Múzeum téri szökőkút felújítása és térfigyelő kamerarendszer bővítése, valamint az elnyerhető forrás lehetőséget biztosít még csapadékvíz-elvezetésre, kerékpárút-fejlesztésre és az Integrált Településfejlesztési Stratégia és az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv elkészítésére is.

A TOP Pluszban elnyerhető összegek vissza nem térítendő támogatásként szolgálhatják majd Békés fejlődését – zárul a város közleménye.

További programok »

FEL