137 millió forintból, új épületszárnnyal bővült a kondorosi bölcsőde

2022. március 26. 15:23 | Hidvégi Dávid

137 millió forintból új épületszárnyat kapott a Kondorosi Többsincs Óvoda és Bölcsőde, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az egy évtizede megnyílt intézményt mára kinőtte a város, ezért vált szükségessé annak bővítése.

Az intézmény 2011-ben nyitotta meg kapuit két csoportszobával, ami összesen 26 gyermek befogadására volt alkalmas. A város polgármestere elmondta: a településen nőtt a gyermekek száma, így a bölcsőde kapacitása már nem volt elegendő, várólista alakult ki.

– Akkor, amikor a kondorosi önkormányzat kitalálta és zászlójára tűzte, hogy épít egy bölcsődét, akkor arre azért volt szükség, mert bár már működött a településen egy bölcsődei csoport, mindez az óvoda épületében kapott helyet. Az óvoda épülete viszont szűkösnek bizonyult, ezért kellett a bölcsődét megépíteni – emlékezett vissza Ribárszki Péter.

A bölcsődében egy új, 50 négyzetméteres csoportszoba létesült, amely további 14 kisgyermek befogadására alkalmas. A szoba mellett új kiszolgáló létesítmények, félig fedett terasz és új játszóudvar létesült. A beruházással a kormány további négy új munkahelyet teremtett.

– 2017-ben 754 bölcsőde működött Magyarországon, 2020-ban pedig 825, tehát egy 9 százalékos növekedés volt. Ez azt jelenti, hogy az intézményrendszer is folyamatosan gyarapodik és készen áll arra, hogy a gyermekeinket fogadja – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkár kiemelte, hogy minden bölcsőde átadójának a biztonságos jövő, jövő és biztonság a mottója.

– Ez az átadó esemény nem egyedi az országban, erre szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét. A Széchenyi 2020-as program részeként mintegy 111 milliárd forintból, országszerte közel közel tízezer új bölcsődei férőhely jön létre – fogalmazott Fülöp Attila.

Kondoros pályázatot nyert az óvoda felújítására is, amely a közel jövőben 200 millió forintos támogatással újulhat meg – erről éppen az átadó előtt értesült a település önkormányzata.

 

Galéria

További programok »

FEL