Ittasan vezetett, de nem jutott messzire a kunszentmártoni férfi

2019. január 7. 16:12 | behir.hu

Közel 30 kilométert akart megtenni egy kunszentmártoni férfi úgy, hogy ittasan vezette az autóját Békés megyében. Szarvasról indult, de Békésszentandráson a rendőrök igazoltatták és büntetőeljárás indult ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2018. november 25-én 1 óra körül, Békésszentandrásról.  A kunszentmártoni férfi Kaszaperre tartott, de útközben Szarvason megállt és bement egy vendéglátóhelyre, ahol találkozott az ismerőseivel. Több pohár sör elfogyasztása után a férfi úgy döntött, mégsem megy el Kaszaperig, hanem Szarvasról hazaindul Kunszentmártonba. A rendőrök azonban már a szomszédos városban, Békésszentandráson leállították, majd mivel a szonda ittasságot jelzett nála, előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra. Büntetőeljárás indult ellene és a rendőrség kezdeményezte a férfi vezetési jogosultságának szüneteltetését, amit a Kunszentmártoni Járási Hivatal a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelt. Az eljárás során kirendelt igazságügyi vegyész szakértő megállapította, hogy a férfi ittas állapotban vezetett. A Szarvasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. január 4-én átadta az ügyészségnek.

 

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

Ittasan bántalmazta és rabolta ki kerekesszékes ismerősét az endrődi férfi

A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 51 éves büntetett előéletű gyomaendrődi férfival szemben, aki egy mozgáskorlátozott kerekesszékes férfit rabolt ki.
2024. március 28. 09:20
FEL