„… mert felnőtt korban ez már nem fog menni…”

2022. május 27. 18:50 | Such Tamás

„Szemléletformálás műszaki szemlélettel” címmel egy egész délelőttös előadásfolyam zajlott a minap a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium (Vízmű) nagytermében. A rendezvény egyben egy projektzáró esemény is volt.

– A Békés Megyei Műszaki Haladásért Alap Alapítvány egy, a 2016-ban nyert pályázata során több előadást szervezett Békéscsabán – mondta Nagy Sándor, a pályázat projektmenedzsere.

 

Galéria

 

Hozzáfűzte, a pályázat célja az energiatudatos gondolkodás és szokásaik elterjesztése. Továbbá a lakosság szélesebb körben megismerhesse az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket.

palyazat

Veres Zsolt, a Vízmű oktatója közel száz diáknak tartott három rendkívül látványos órát. – Most kell elkezdeni a „nevelést”, mert felnőttkorban ez már nem fog menni – jegyezte meg.

Első lépésben „végigmentek” a megújuló energiaforrás fajtáin: nap-, szél-, geotermikus-, biomassza- és vízenergián. Szót ejtett a hazai, megyei és békéscsabai napelemparkokról.

Végül a Kárpát-medence környezeti problémáit taglalta; többek között, hogy milyen hatással van napjainkra az erdőirtás, az árvizek. (A két tényező sokszor összefügg: az erdőírtások jelentősen hozzájárulnak az árvíz súlyosságához.)

***

A rendezvény a „Szemléletformálás műszaki szemlélettel” című és a KEHOP-5.4.1-16-2016-00547 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

További programok »

Gazdaság

FEL