"Légy még bátrabb és kockáztass" – Villámbeszélgetés Biró Gyulával

2021. március 19. 16:26 | Csiffáry Zsuzsanna

Biró Gyula, a Napsugár Bábszínház bábszínésze izgatottan várja a legújabb mesedarabot, amelyben szerepel majd. Elmondása alapján a A bagoly, aki félt a sötétben című előadás új kihívások elé állítja.

Biró Gyula szenvedélyes karakterkereső és megvalósító, aki a Napsugár Bábszínházban találta meg színészi ambícióit. Hosszú ismeretségünk végett a villámbeszélgetésben tegeződtünk. 

 

1. Számodra hogyan néz ki egy tökéletes pihenő nap? 

Számomra a tökéletes pihenő nap korai ébredéssel és lassú, komótos reggellel indul. Szeretek főzni, ez a tevékenység kikapcsol, illetve nagy videójátékos vagyok, így biztosan teret engednék ennek a szenvedélyemnek is.

 

2. Mit mérlegelsz, mielőtt elvállalsz egy munkát?

Felmérem, hogy mennyire éri meg az adott munka szakmailag, továbbá felmérem azt, hogy mennyire térül meg a befektetett energia akár érzelmileg, akár anyagilag.  Igyekszem minden lehetőségben megtalálni azt, ami miatt érdemes belevágni.

 

3. Milyen egyéb foglalkozásokban tudnád elképzelni magad?

Nem nagyon tudok mást elképzelni. Bábszínészként a helyemen érzem magamat. Bár olykor hiányzik a hagyományos színház, azért valamennyire az is jelen maradt az életemben. A bábszínpad sokkal nagyobb teret ad számomra a kiteljesedésben.

 

4. Mire vagy a legbüszkébb szakmailag?

A Kockavarázs című szóló előadásomra.

 

Fotó- Bencsik Ádám

 

5. Mivel lehet kihozni a sodrodból?

Az igazságtalansággal és a hamissággal.

 

6. Milyen értékek fontosak számodra?

Az őszinteség és az egyenes beszéd. Valamint az, hogy úgy érjük el a jót az életünkben, hogy másnak ne ártsunk vele.

 

7. Ki volt a legfontosabb személy a pályád során?

Több ilyen személy van és a lista azóta csak bővül. Vannak tanáraim, akik nélkül nem tartanék most ott, ahol tartok, illetve rendezők, akik mindig egy kicsit előrébb visznek. A kollégáim is fontosak számomra. Szeretem körülvenni magamat olyan emberekkel, akiknek fontos a véleménye. Fontosnak tartom, hogy a hibák mellett a jót is elmondjuk egymásnak.

 

8. Mit üzennél pályakezdő önmagadnak?

 Légy még bátrabb és kockáztass!

 

9. Ha több millió forintot nyernél, mit kezdenél vele?

 Félretenném az egészet.

 

10. Mi a kedvenc könyved?

Janne Teller: Semmi. Kegyetlen és bátor iromány, hosszú idő óta ez a könyv az, ami a legtöbb és legszélsőségesebb érzelmeket váltotta ki belőlem.

További programok »

FEL