Labdarúgás: Parázs hangulatú mérkőzésen esett ki a kupából a Mezőmegyer

2023. augusztus 27. 20:04 | D. Nagy Bence

A Mezőmegyer az NB III-as BKV Előre csapatát fogadta hazai környezetben a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában.

Vasárnap tizenegy mérkőzéssel folytatódott a MOL Magyar Kupa 2. fordulója, az első körben Dunavarsányt búcsúztató Mezőmegyer ezúttal is hazai pályán léphetett pályára. A megyeriek a szombaton továbbjutó Békéscsaba 1912 Előre "osztálytársát", a harmadosztályú BKV Előre csapatát fogadták. Annak ellenére, hogy a budapestiek az NB III-ban szerepelnek, sokáig nem volt egyértelmű a fővárosiak fölénye.

Az első félidő gól nélkül telt el, csak a hazaiak játékosa, Kerekes Attila 21. percben begyűjtött sárga lapja ment eseményszámba. A második félidő már sokkal akciódúsabb volt, bár ezt a játékrészt is egy megyeri sárga lap indította: Szabó Tamás szabálytalankodott a 46. percben. Öt percre rá a BKV-s Hegedűs Márk talált a hazaiak kapujába, majd a 63. percben duplázott, így akkorra már kétgólos volt a vendégek előnye. Ezalatt a hazaiak egy kettős cserét hajtottak végre, majd ismét egy megyeri sárga lapon bosszankondhatott a nézőközönség.

Fotó: Balog Zsolt/behir.hu

 

Az első és egyetlen hazai gólt a 73. percben Kurucz Ádám jegyezte, jóllehet a második félidőben akadt még egy hazai találat, amelyet azonban a játékvezető les miatt végül nem adott meg. A mérkőzés utolsó gólját a 94. percben Kilin András szerezte meg, ezzel a budapesti gárda 3-1-es sikert aratott.

– Próbáltuk eltűntetni azt az egy osztály különbséget, és amíg volt erőnk, a szervezettségünkkel sikerült is megtenni. Tudtuk, hogy egy NB III-as csapat erős ellenfél lesz, ennek ellenére minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Nem gondoltam, hogy bosszús leszek a meccs végén, hiszen gyermeteg hibák miatt kaptuk a gólokat és emiatt kiestünk. A BKV Előre természetesen abszolút megérdemelten jutott tovább. Ezzel együtt ismételten csak dicsérni tudom a mieinket, hiszen a 90. percben, amikor még 1:2 volt az állás és a BKV húzta az időt. Persze voltak hiányzóink, vannak eltiltottjaink, de most is itt volt 16 ember, és azt gondolom, hogy ez volt a legerősebb Mezőmegyer – értékelt Nyúl Gábor, a Mezőmegyer SE játékos-edzője.

A fővárosi csapat sikerével a 3. fordulóban folytathatja a kupaszereplést.

– Számunkra a győzelem volt az elfogadható, de ettől függetlenül biztosak voltunk benne, hogy a Mezőmegyer szervezetten fog védekezni. Ezt meg is csinálták, nagyon kevés területet hagytak nekünk, tehát igazán megnehezítették a játékunkat. Értékmérő is volt ez a mérkőzés abból a szempontból, hogyha egy megyei II. osztályú csapat jól védekezik, akkor a magasabb osztályokban játszó csapatok sem számíthatnak könnyű összecsapásokra – fogalmazott Balogh Béla, a BKV Előre vezetőedzője.

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában már az NB I-es csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe, a hivatalos játéknap szeptember 16. lesz.

 

További programok »

FEL