Zongoraesttel zárult a Tavaszi Fesztivál

Tóth Péter zongoraestjével zárult az idei Tavaszi Fesztivál. 

Tóth Péter zongoraestjével zárult az idei Tavaszi Fesztivál. Éppen 29 napja Döge Csaba vezényletével nyitotta meg a programsorozatot a Vasutas Koncert Fúvószenekar. Most pedig zárásként a békéscsabai születésű Junior Prima-Díjas művész zongorajátékát hallhatták a zenekedvelők.

Hamar megteltek az ülőhelyek a Tavaszi Fesztivál utolsó koncertje előtt. Az Amerikai Egyesült Államokban élő zongoraművész 2014 októberében koncertezett utoljára szülővárosában. Így mindenki nagyon várta ezt az estét.

Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese elmondta, nagyon tisztelik az előadót a békéscsabaiak, ami a jegyértékesítésen is érződött, hiszen minden hely elkelt a záró koncertre.

A zenész egy teljesen új műsorral készült a békéscsabaiaknak. A több mint két órás koncerten Schubert, Brahms, Liszt Ferenc és Bartók Béla zeneművéből is felcsendültek szólamok, melyek közül többet erre az alkalomra tanult meg a zenész. 

A zongoraművész elmondta, egy hétig marad még szülővárosában, ezidő alatt meglátogatja majd a békéscsabai zeneiskolát is, ahol egykor Csontos József zongoratanár tanítványaként kezdte kivételes pályafutását.

Tóth Péterrel a csütörtökön 20 óra 20 perckor kezdődő Művészbejáróban hallhatnak hosszabb beszélgetést.

Megosztás:

Címke: