Zöldhulladék között háztartási szemét

2022. március 25. 12:15 | behir.hu

Illegálisan rakott le szemetet egy férfi Szeghalom külterületén. Olyan helyre, ahol zöldhulladékot gyűjtenek, bútorokat, üvegeket, egyéb feleslegessé vált dolgokat is lepakolt. Büntetőeljárás indult ellene.

Lomtalanításból származó hulladékot rakott le egy férfi 2022. március 5-én, Szeghalom külterületén egy olyan helyre, ahol zöldhulladékot gyűjtenek. Annak, amit lepakolt, egy része valóban zöldhulladék volt, de voltak közötte bútorok, üvegek, zacskók, üres dobozok, hullámpala és műanyag is. A férfi pénzért közreműködött egy háznál a lomtalanításban, több mint 100 ezer forintot kapott a tulajdonostól azért, hogy a megfelelő helyre elszállítsa tőle a házában és az udvarán feleslegessé vált dolgokat. Utánfutóval végezte a szállítást, többször is fordulnia kellett. A háztartási szemetet azonban nem vitte máshová, azt is a zöldhulladékgyűjtőnél tette le.

A férfi ellen a Szeghalmi Rendőrkapitányság hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. március 23-án továbbította az ügyészségre.

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL