Zivatarok jöhetnek csütörtökön és pénteken

2023. március 8. 15:25 | behir

Meleg, tavaszias időben lesz részünk csütörtökön és pénteken, de záporok, sőt zivatarok is jöhetnek.

Csütörtökön és pénteken is enyhe tavaszias időre van kilátás, az ország nagy részén 15 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, helyenként akár 20 fok is lehet. Az Atlanti-óceán felől érkező ciklonok frontjainak köszönhetően viszont nagy lesz a változékonyság, és a szél is gyakran megerősödik, csütörtökön több helyen akár viharos széllökések is lehetnek. A gyakran változó felhőzetből csütörtökön és pénteken is több helyen és több alkalommal kell számítani csapadékra: az eső mellett záporok is nagyobb számban kialakulhatnak, sőt zivatarokra is van esély.

Csütörtökön leginkább a Dunántúlon és délen, pénteken máshol az országban is megdörrenhet az ég. Egy-egy intenzívebb zivatart akár apró szemű jég, heves csapadéktevékenység is kísérhet, környezetükben viharossá fokozódhat a szél. Szombatra virradóan aztán egy hidegfront érkezik viharossá fokozódó északnyugati széllel, átmeneti, de jelentős lehűléssel, így a hétvégén bár már több lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet az ország nagy részén 10 fok alatt marad.

 

Forrás: Időkép

További programok »

Itthon

Tágra nyitották a patikák kapuit, Vésztőn ünnepelt a gyógyszerész szakma

Az országos rendezvénysorozat részeként Békésben is patikanapot tartottak szerdán. A rendezvény házigazdája ezúttal Vésztő volt. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal a gyógyszertárakban zajló szakmai munkát és a szolgáltatások sokszínűségét.
2023. június 7. 16:31
FEL