Zenével és jó hangulattal telt a Békéscsabai Irodalmi Est

2016. augusztus 4. 15:02 | Horváth Szabolcs

Szakít a hagyományokkal nyáron a Békéscsabai Irodalmi Estek. Kedden egy házibuli hangulatát idézték meg táncosok és egy olyan énekes segítségével, akinek a pályája Békéscsabáról indult el. A többszörös arany lemezes énekes Balázs Pali volt a vendég, akinek önéletrajzi könyvét is bemutatták. 

Klasszikusok ezúttal nem kerültek a nagyközönség elé, a zenés szórakozás viszont lényeges eleme volt a legutóbbi irodalmi estnek. Az ugyanis az előadóművész könyvének bemutatásáról és egy hosszabb beszélgetésről szólt.

Az önéletrajzi könyv ötlete nem az énekesben, hanem egy nagy könyvkiadóban fogalmazódott meg. A kötet Balázs Pali öt éves nagyszínpadi karrierjét és az azt megelőző időszak eseményeit kívánta tömöríteni, az előadó szemszögéből. Akkor még nemet mondott a felkérésre, de a 20 éves jubileum kapcsán meggondolta magát. A szerkesztő Balázs Pali jó barátja, Sándor András volt. 

- Gyakorlatilag a megszületéstől feldolgoztuk a dolgokat. Azt az időszakot amit itt Békéscsabán töltöttem különösen fontos tartottam, hiszen ugye a város szülötteként innen indult az én nagyszínpadi pályafutásom. Itt dolgoztam azelőtt hat évet különböző szórakozó helyeken mint szórakoztató zenész. És ezek mind az alapjai voltak annak, hogy amikor kikerültem az ország nagy színpadjaira, úgy gondolom megálltam a helyemet- nyilatkozta a többszörös aranylemezes énekes Balázs Pali. 

Frankó Attila, az irodalmi estek megálmodójának neve többször feltűnik a könyvben. Az énekes elárulta: ő volt az, aki igazán elindította a karrierjét.

- Mindketten köszönhetünk egymásnak valamennyit. Én sem lennék az aki vagyok, ő sem az aki. Én büszke vagyok a Palira a magam részéről. Több mint 500 ezer lemezt eladott. Fonogram díjas van egy saját műsora egy kereskedelmi csatornán- mondta Frankó Attila a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke. 

Sándor András nevéhez 19 önéletrajzi könyv fűződik. Mint mondta, azért is volt más ez a kiadvány, mint a többi, mert az énekes őszintén vall benne az életéről és arról, hogyan is jutott idáig.

A következő irodalmi est jövő hét kedden lesz, szintén a Csabagyöngye Stégszínpadán. Bódy Guszti könyvét az elismert színművész R. Kárpáti Péter közreműködésével mutatják be.

FEL