Tizedszer is LIKE-ot nyomtak a csabai fiatalok

2021. szeptember 1. 15:11 | behir

A Békéscsabai Diákönkormányzat jubileumi, tizedik alkalommal rendezte meg a megyeszékhelyen a Lézengő Ifjúság Kulturális Eseményét, azaz a LIKE-ot. A szervezők zenés, sportos és szórakoztató programokkal várták a fiatalokat a nyár utolsó napján.

A Békéscsabai Diákönkormányzat korábban minden évben tavasszal, a tanév végéhez közeledve szervezte meg a programot, idén azonban a koronavírus-járvány miatt augusztusra tolódott az esemény. Az egynapos fesztivál nyitányaként a Körösparti Junior Fúvósok koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők, de Szappanos Ádám bűvészbemutatója és Szabó Balázs Máté humorista előadása is várta a fiatalokat.

A diákönkormányzat célja az volt, hogy színes programokkal megmozgassák a fiatalokat a tanévkezdés előtt.

- Úgy gondolom, hogy ezt a programot a diákoknak szervezzük - mint ahogy az összes programunkat - azzal a céllal, hogy a napjaikat színesebbé tegyük, szórakozhassanak, jól érezzék magukat, bulizhassanak és beszélgethessenek egymással – fogalmazott Csizmadia Bertold, a Békéscsabai Diákönkormányzat elnöke.

A dszervezők fontosnak tartották, hogy a járvány okozta bezártság után a fiatalok jó élményekkel zárják a nyarat.

- Sokszínű programokat szerveztünk, a koncertek mellett a pályaválasztás is a középpontba került az EBI (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) segítségével. Szerintem nagyon sok fiatalt meg tudtunk mozgatni, de a családokat is vártuk, hiszen gyerekeknek szánt programokkal is készültünk, ilyen volt a hajfonás, a csillámtetoválás és az arcfestés – emelte ki Gémes Zsófia, a diákönkormányzat egyik tagja.

A diákönkormányzat folytatni szeretné a megkezdett hagyományt és a békéscsabai fiatalok jövőre is együtt kapcsolódhassanak ki.

Az esti Show & Bors koncert és Taylor Z fellépése az esős időjárás miatt elmaradt, de a szervezők egy későbbi időpontban pótolják a LIKE záró programjait.

Sz.B.,K.D.

 

Galéria

 

 

További programok »

Kultúra

Macskin Dávid Trio - Jazz-csütörtök a Meseházban

Augusztus 11-én, 19.00 órától A Macskin Dávid Trió ad koncertet Békéscsabán, a Meseházban. A Trió egy eklektikus zenei világba kalauzolja közönségét. A klasszikus zene érzékisége, a népzene természetközelisége, az improvizáció szabadsága és az elektronika frissessége keveredik koncertjeiken.
2022. június 29. 23:59
FEL