Wunderbar Fesztivál a Vásárhelyiben

2023. április 19. 09:17 | behir.hu

A BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium tavaly és idén is csatlakozott a Wunderbar Fesztivál rendezvényhez.

– A fesztivál honlapján (wunderbarfesztival.hu) az összes partner és résztvevő intézmény fel van tüntetve. A honlap segítségével nyomon követhető, hogy melyik intézményben, mikor, milyen programot rendeznek. Színház, film, zene, irodalom, túra, gasztronómia, workshopok, előadások és beszélgetések mellett sok egyéb érdekességet tartogat a programkínálat. A német, osztrák és svájci nagykövetség, a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum, a Német. Karrier. Siker. kampány és számos német nyelvű intézmény, kulturális és gazdasági kezdeményezés célja, hogy Magyarországon még több embert lelkesítsenek a német nyelv elsajátítása iránt – fogalmazott Hricsovinyi Rita, a Vásárhelyi német tanára. 

Múlt évben az intézmény németesei az iskolában tanulható szakmákat mutatták be német nyelven, rövid interjúk formájában. Íme a videók: 

Idén a diákok Békéscsaba nevezetességeiről készítettek kisfilmet a fesztiválra. A videóhoz készült egy kvíz is, amelynek kitöltésével értékes jutalmat lehet nyerni. 

– Köszönjük a lehetőséget Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának. Köszönjük a támogatást Német Nemzetiségi Önkormányzat-nak valamint a Goethe Intézet-nek – tette hozzá Hricsovinyi Rita.

További programok »

FEL