Vízre szállnak

Június 17-én startol a Szarvasi Vízi Színház.

Immáron 6. alkalommal várja a szabadtéri teátrum a közönséget. 2016-ban közel 10 millió forintot fordítanak a színház megújítására.

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a pénzből többek között festettek és lefedik a színpadot. Több mint hetven előadást tartanak idén. A belépődíjas nagyszínházi produkciók mellett, a programok felét ingyenesen tekinthetnek meg a nézők. A Szarvasi Vízi Színházban például látható lesz a Hello Dolly, a Monte Cristo Grófja, az Álmos legendája, de a szervezők nagy figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségre is.

Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója így nyilatkozott:„Lesz a halló(k) itt vagyunk című előadás, amit a siketek és nagyothallókkal közösen a Jókai Színház Színitanházának hallgatói hoztak létre. Shakespeare Rómeó és Júliaja alapján egy speciális előadás lesz, ezen kívül még olyan Vers a víz fölött előadással is készülünk, amiben siketek és nagyothallók versei hangzanak el.”

A programban szerepel egy gipsy musical, ami a cigány nemzetiség gazdag kultúrát mutatja be, valamint a Cervinus Művészeti Fesztivál alatt a szlovák nemzetiségi kultúra lesz a középpontban. 

Fekete Péter, a Szarvasi Vízi Színház egyik létrehozója, bár most már miniszteri biztos szerepet tölt be, a szívén viseli a színház sorsát. „A Szarvasi Vízi Színház Magyarország vezető nyári játszó helyei közé tudta felküzdeni magát, ez egy csapatmunkának az eredménye és ebbe a csapatba én beletartozónak érzem magam. A cirkuszművészetet, amely pedig a mostani új feladatom jelentősen szeretném meghonosítani Békés megyében. Tehát az idei évadban két nagyon komoly cirkuszi előadás is érkezni fog Szarvasra.”

A szervezők 45-50 ezer nézőre számítanak a nyári évadban, ahol országosan ismert színészek is feltűnnek majd a Jókai színház és a Cervinus Teátrum színészei mellett.

Megosztás: