Vízilabda OB I/B: A Swietelsky-Békéscsaba a kieső KSI-vel kezd

2017. szeptember 10. 08:06 | behir

Szeptember végén újra húsz csapattal rajtol a pólósok másodosztályú küzdelemsorozata. A tavalyi szezont negyedik helyen záró, most már Swietelsky-Békéscsaba néven rajtoló együttes az élvonalból kieső KSI-vel és a bronzérmes egri Eszterházy Károly FSC-vel szerepel egy csoportban – számolt be honlapján a Magyar Vízilabda Szövetség.

Marad a bevált rendszer, avagy a 2017/18-as szezonban is két csoportban zajlik majd a küzdelem a férfi másodosztályban, lévén ezúttal is húsz csapat nevezett. A versenykiírás szerint az alapszakasz befejeztével a Régió Liga által javasolt lebonyolítási rend alapján a Versenyiroda meghatározza a rájátszás menetét és csoportbeosztását. A rájátszásban az azonos csoportba kerülő csapatok viszik magukkal az alapszakaszban egymás ellen elért eredményeiket.

A sorsolás szerint az előző idény ob I-es bajnokságából kieső KSI a B-csoportban szerepel, többek között a feljutást, a „bajnoki döntőt” a Szombathely ellen az utolsó fordulóban elbukó csabaiak, illetve a végül bronzérmes egriek társaságában. „A cél egyértelműen a feljutás!” – hangoztatta a sportiskolások vezetőedzője, Horváth János.

Az új edzővel, dr. Szilágyi Kristóffal készülő viharsarki együttesnek nem lesz könnyű dolga a bajnokság elején, hiszen szeptember 30-án rögtön a KSI érkezik az Árpád fürdőbe, egy héttel később pedig Egerbe utaznak a viharsarkiak.

A teljes menetrend ide kattintva megtekinthető.

 

A csoportbeosztás:

 

A-csoport:

A-Híd-OSC-Újbuda, BVSC-Zugló, Ceglédi VSE, Hódmezővásárhelyi VSC, Kanizsai VSE, Kaposvári VSE, MAFC “112”, Neptun VSC, UVSE, Vasas SC

 

B-csoport:

Alfa SC-ESMTK, ASI DSE, Debreceni VSE, Dunakanyar, EKF SC, KSI SE, Racionet-Honvéd, Szolnoki Dózsa, Swietelsky-Békéscsaba, YBL WPC

További programok »

FEL