Vízilabda: Aranyérmes a csabaiak gyermek I. korosztályos csapata - galéria

2022. május 22. 11:07 | behir.hu

Lezárult a gyermek I. korosztályúak vidékbajnoki 2021/22-es sorozata: az utolsó fordulónak Mórahalom adott otthont.

A csabai együttes már az első mérkőzésen bebiztosította aranyérmét, amikor nagy és izgalmas csatában legyőzték a bajai gárdát - írja a csabai klub hivatalos oldala. Fodor Ádám csapata a második összecsapáson ugyan hatgólos vereséget szenvedett a Szolnoktól, de ez már nem befolyásolta a végső sorrendet.

Csabai Csirkefogók VK–Sugovica VSE Baja 12–11 (3–2, 2–3, 4–2, 3–4)
Vidékbajnokság, Délkeleti Zöld csoport, gyermek I. korosztály, Mórahalom. V.: Pásztor Antal. Békéscsaba: Pribojszki – Korcsok N. 5, Kovács B., Bazsó 1, Szathmáry Zs. 4, Pojendán, Pónya O. 1. Cs.: Krizsán (kapus), Földi, Suhajda Z., Zimbran 1, Csüllög, Nagy Á., Fölker, Such, Orosz B., Laurinyecz. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 4/0. Büntetők: 0/0, ill. 1/1.

 

(Fotó: Such Tamás)

(Fotó: Such Tamás)

 

Csabai Csirkefogók VK–Invictus ÚSC Szolnok 6–12 (2–2, 2–2, 1–4, 1–4)
Vidékbajnokság, Délkeleti Zöld csoport, gyermek I. korosztály, Mórahalom. V.: Pásztor Antal. Békéscsaba: Krizsán – Korcsok N. 1, Kovács B., Bazsó, Szathmáry Zs. 1, Pojendán 2, Pónya O. Cs.: Pribojszki (kapus), Földi, Suhajda Z., Zimbran 1, Csüllög 1, Nagy Á., Plavecz, Such, Orosz B., Laurinyecz. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 6/2, ill. 0/0. Büntetők: 2/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Karsai.

– A mai napra két fontos feladatot tűztünk ki. Az egyik az volt, hogy a biztos aranyéremért a két meccsből minimum egy pontot hozzunk, ami az első találkozón meg is született, sőt, három lett belőle. A másik fontos dolog pedig az volt, hogy nagyon sok 2009-ben született, vagyis a mezőnynél fiatalabb gyereket hoztam el azért, hogy ők is sokat gyakoroljanak. Így a két találkozón összesen 18 fiatal kapott játéklehetőséget. Az első derbi a vártnál kicsit izgalmasabban alakult, amikor a kezdő csapatunk volt a vízben, két-három góllal elhúztunk. Amikor a fiatalabbak, akkor feljöttek a bajaiak. Végül a küzdelmes meccsen behúztuk az aranyéremhez fontos pontokat. Az Invictus ellen kezdetben az első sorunk volt a vízben, addig kiegyensúlyozott és szoros volt a találkozó. Mivel nekünk már nem volt tétje a mérkőzésnek, a folytatásban ismét a fiatalabb generáció ugrott a vízbe, akik egy kimondottan jót edzettek. A második félidőben nem az volt a lényeg, hogy milyen eredmény születik, hanem az, hogy ki megy be a vízbe gyakorolni. – tekintett vissza Fodor Ádám edző az utolsó fordulóra.

További eredmények: Ceglédi VSK Lányok–Mórahalmi VSK 5–11. Sugovica VSE Baja–Ceglédi VSK Lányok 15–6. Invictus ÚSC Szolnok–Mórahalmi VSK 23–5.

A Zöld csoport végeredménye nyolc kör, 16 forduló után: 1. Csabai Csirkefogók VK 39, 2. Invictus ÚSC Szolnok 36, 3. Sugovica VSE Baja 33, 4. Mórahalmi VSK 9, 5. Ceglédi VSK Lányok 3.

 

Galéria

További programok »

FEL