Visszaeső biciklitolvaj ellen emeltek vádat

2023. március 31. 11:07 | behir.hu

A Szeghalmi Járási Ügyészség 3 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette, kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további 3 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat egy 23 éves büntetett előéletű szeghalmi férfi ellen, aki 3 autót és 4 kerékpárt „lovasított meg”.

A férfi 2022. december 25-én, az esti órákban Szeghalmon, egy külterületi tanyánál meglátott egy személygépkocsit, és elhatározta, hogy azzal közlekedni fog. A tulajdonos tudta és engedélye nélkül beült az autóba, a benne hagyott indítókulccsal elindította és a Szeghalom-Vésztő közötti közúton Vésztő irányába indult. Pár száz méter megtétele után lehúzódott az út szélére, hogy a korábban ott letett kerékpárját betegye a járműbe, de meglátott egy férfit futva közeledni, ezért a gépkocsit hátrahagyva menekülni kezdett. A sértett bejelentését követően a férfit Vésztő felé haladva a rendőrök intézkedés alá vonták. 2023. január 15-ére virradó éjszaka, hajnali 01 óra körül a terhelt Vésztőn, a Kinizsi utcában szintén beült egy ott parkoló autóba, amelynek tulajdonosa a járműben hagyta az indítókulcsot.

Az ittas állapotban levő, vezetői engedéllyel nem rendelkező férfi az autóval Szeghalom felé indult, de a 47-es számú útra kikanyarodva az úttestet elhagyva a vízelvezető árokba hajtott. Egy hét múlva, 2023. január 27-én, a késő esti órákban Vésztőn, a Bocskai utcában szintén a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül ült be és indított be a benne hagyott kulccsal egy autót, s azzal a település belterületén közlekedett. Az autó tulajdonosa észlelte a cselekményt, ezért egy másik gépjárművel a terhelt nyomába eredt, melynek eredményeként a terhelt a személygépkocsival a Békési út végén, a településjelző tábla közelében megállt és gyalogosan menekülni kezdett. Ezen kívül 4 db kerékpár eltulajdonítása is a férfi terhére írható.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértettek részére okozott kár megtérítésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL