Világbajnoki bronzérmes lett Athénban az Orosházi Birkózó Klub versenyzője

2017. szeptember 8. 17:02 | behir

Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője bronzérmes lett az Athénban zajló korosztályos világbajnokságon. A kadet korosztályban versenyző lány az 56 kg-os súlycsoportban a vigaszágon küzdötte fel magát a dobogóra.

Az orosháziak Európa-bajnoka korosztályában csütörtökön rendezték a vigaszági mérkőzéseket. Anna előbb könnyedén, 11:0-ra verte litván ellenfelét, a szokásos levitelekkel és pörgésekkel érte el a technikai tusos különbséget, ezzel továbbjutott. A következő fordulóban újabb győzelmet aratott. Az ifjú tehetség fordulatos mérkőzésen, 14:7-re győzött a moldáv riválisa ellen.

Este a bronzéremért mérkőzhetett a svéd Jönsson ellen, akivel legutóbb az Európa-bajnokság elődöntőjében találkozott. Ezen a találkozón is Anna győzött. A bronzmérkőzésen ellenállhatatlanul kezdett az orosházi lány és egy gyors levitellel 4:0-ás előnyt szerzett. A folytatásban is dominálta a mérkőzést és 44 másodperc elteltével már 6:0-ra vezetett. Ezt követően megmaradt a lendülete és 1:37-nél elérte a technikai tust, így 10:0-ás eredménnyel megnyerte a találkozót.

 

Forrás: bmsextra.hu

További programok »

FEL