Videóhívással is a mentők segítségét kérhetjük a magyar applikáció révén

2021. május 26. 13:10 | behir.hu

Az ÉletMentő alkalmazás új funkciója hatékonyabbá teheti a telefonos elsősegélynyújtást.

 

– Új funkcióval bővül hamarosan az ÉletMentő applikációja. A fejlesztés révén videókapcsolaton keresztül is elérhetővé válik a mentésirányító központ a segítséget kérők számára – olvasható az MTI-n. Mint írták: a videóhívás segítségével a telefonos elsősegélynyújtás is sokkal hatékonyabbá válik, a diszpécserek is láthatják a szituációt, nem utolsósorban pedig a hallássérült segélykérők számára is jobb kommunikációs platformot teremt.

Korábban csak telefonon lehetett kapcsolatot teremteni, de az új funkciónak köszönhetően ez kiegészült a hívó fél pontos tartózkodási helyével és egészségügyi adataival kapcsolatos információkkal, ami jelentősen lerövidítheti a megfelelő segítség elindításához szükséges időt.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója elmondta: tudatosan törekszenek arra, hogy a legkorszerűbb digitális megoldásokat használják az életmentésben, ezek közé tartozik az Vodafon Magyarország Alapítvánnyal tavaly januárban útjára indított ÉletMentő applikáció is, ami további támogatást tud adni a mentésirányítóknak a gyors és szakszerű segítségnyújtásban.

Forrás: MTI

További programok »

Életmód

A stílus örök – Schiffer Miklós tartott előadást Békéscsabán

A Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletének vendége ezúttal Schiffer Miklós volt. A neves divat- és stílustanácsadó teltház előtt beszélt az érdeklődőknek a divat és a stílus viszonyáról, illetve arról, hogyan lehet valaki a hétköznapokban stílusos. A keddi előadás második részében a stílus és a politika kapcsolatáról is szó esett.
2024. február 22. 10:07
FEL