Veszélyes hulladékot vitt a város szélére, vádat emeltek a sarkadi férfi ellen

2024. február 11. 16:15 | behir.hu

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves büntetett előéletű sarkadi férfival szemben, aki környezetre veszélyes jellemzőkkel bíró szemetet helyezett el illegálisan.

A férfi 2023. június elején sarkadi otthonában összegyűjtötte az általa többet használni nem kívánt gumiabroncsokat, alkatrészeket, háztartási hulladékot, televíziókat és monitorokat, majd azokat engedély nélkül a Sarkad külterületén található települési állati melléktermék gyűjtőhelyre szállította és ott egy betonnal fedett területen lerakta – írja a Békés Vármegyei Főügyészség közleménye. A férfi által elhelyezett televíziók és monitorok a bennük található nehézfémek és vegyületek miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, ugyanis ökotoxikus – környezetre veszélyes – jellemzőkkel rendelkeznek, azaz azonnal vagy késleltetve veszélyt jelentenek, vagy jelenthetnek egy vagy több környezeti elemre.

A nyomozás alatt felmerült, közel 200 ezer forintot kitevő bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

 

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL