Veszekedtek, majd hasba szúrta volt élettársát a priuszos sarkadi férfi

2023. november 17. 10:03 | behir.hu

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 60 éves büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő sarkadi férfi ellen, aki egy késsel hasba szúrta a volt élettársát.

A férfi a vádbeli időben Sarkadon lakott, a volt élettársa, pedig Gyomaendrődön, egy kertes házban a terhelttel közös három kiskorú gyermekével. A férfi 2023. május 22-én, a délutáni órákban elektromos kerékpárral megjelent volt élettársa lakóhelyénél és – annak ellenére, hogy senki nem volt otthon – bement a nem zárt lakásba és a mikrosütőben megmelegítette a gyermekeknek hozott pizzát. Ekkor érkezett meg a sértett az egyik közös gyermekükkel, egy 13 éves kislánnyal, és számon kérte a férfit, hogy miért náluk melegíti a pizzát. A ház udvarán veszekedés alakult ki közöttük, ennek során a férfi a konyhában korábban magához vett, 9,5 cm pengehosszúságú hegyes végű, műanyag nyelű késsel a vele szemben álló sértetthez hajolt és halkan azt mondta neki, hogy „megöllek”, majd szándékosan hasba szúrta.

A nő beszaladt a házba, ahova a férfi késsel a kezében követte. Ekkor a sértett a szobaablakon kiugrott az udvarra, a kerítésen átmászott az utcára és a szomszédtól kért segítséget. Eközben a férfi a kést a konyhaszekrény két eleme közé rejtette, majd elmenekült a lakásból. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás módjára, eszközére, a sértett testtájékra figyelemmel fennállt a súlyosabb, akár életveszélyes sérülés bekövetkezésének a lehetősége is.

A férfival szemben a Szarvasi Járási Ügyészség legutóbb 2023. május 10-én emelt vádat 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és a volt élettársa sérelmére megvalósított testi sértés vétségével és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 500.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL