Vereség a keleti rangadón

2016. szeptember 17. 09:15 | behir.hu

A női kézilabda NB I pénteki nyitányán Debrecenbe látogatott az átalakított csabai együttes. A lila-fehérek csak az első negyedórában tartották szorosan az eredményt, a Loki végül magabiztos, 31-19-es győzelmet aratott.

A hazaiaknál bemutatkozott az orosz válogatott jobbátlövő, Anna Punko, és a fehérorosz válogatott irányító-lövő, Karina Yezhykava. A csabaiaknál a nyáron érkezettek közül Triffa Ágnes kapus, a két szerb játékos, az irányító Aleksandra Vukajlovic és a beállós, Jovana Dukic és a fehérorosz átlövő, Natallia Vasileuskaya. Nem szerepelhetett viszont a korrekciós térdműtéten átesett kapus, Terenyi Bianka.

A csabaiak az első percekben vezettek, majd a 15. percben Skaliczki László időt kért. A Debrecen ezt követően egy 5–0-ás szériát produkált és 14–7-re elhúzott, amikor ismét időt kért a lila-fehérek mestere. A rutinosabb hazaiak jól használták ki a vendégek hibáit, a kapuban Horváth-Pásztor többször is bravúrosan védett.

Fordulás után a Debrecen fokozatosan elhúzott a rövidebb cseresorral rendelkező csabaiaktól, és megérdemelten nyerte a találkozót. A lila-fehérek hullámzó teljesítményt nyújtottak, még sokat kell dolgozniuk azért, hogy az NB I-es középmezőnyhöz felzárkózzanak.

A csabai lányok pénteken mutatkoznak be hazai pályán az MTK ellen.

Tone Tiselj: Tisztelem Skaliczki László munkásságát és tudom, hogy a nulláról kezdett csapatépítésbe. Jól rajtoltunk, s ami a legfontosabb kiszolgáltuk közönségünket, hiszen ilyen szurkolótábor előtt nem lehet rosszul kézilabdázni.

Skaliczki László: Nagyon jól játszott a DVSC, sajnos csak tíz percig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel. A hazaiak sokat ütköztek, s ez felőrölte fiatal csapatomat. Túl vagyunk a bemutatkozáson, megyünk tovább előre, hogy jövőre is játszhassunk ebben a csodálatos hangulatban.

Horváth-Pásztor Bettina: Nagyon vártuk a bajnokság első meccsét, örülök, hogy jól ment a csapatnak, s magabiztosan nyertünk. Csodás dolog ilyen hangulatban kézilabdázni.

Triffa Ágnes: Tudtuk, hogy a DVSC a mérkőzés esélyese, s ezt igazolták is a hazaiak. Mi egy út elején járunk, sok a fiatal játékosunk, nekik sokat kell fejlődniük, hogy hozzászokjanak az ilyen hőfokú csatákhoz.

Forrás: Békéscsabai Előre NKSE

 

FEL