Vendégszámláló: szárnyal Gyula

2016. augusztus 16. 13:19 | Fekete Kata

Nem csak Gyula leglátogatottabb kiállítóhelyei, de a „kisebb” múzeumok is jobban teljesítenek ebben az évben. Van, ahol 30 százalékkal is többen jártak idén a tavalyihoz képest.

Jól érezhetően emelkedett a látogatószám 2015-höz képest az idei év első hét hónapjában Gyula kiállítóhelyein. Arról folyamatosan szóltak hírek, hogy a március közepén átadott Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontot a látogatószáma az ország legjobbjai közé emeli. A többek közt a kastélyt is üzemeltető Erkel Ferenc Nonprofit Kft. örömére azonban a többi tagintézmény is jobban teljesít a tavalyinál.

Dombi Ildikó ügyvezető igazgató közlése szerint a dualizmus kori Magyarország vidéki polgári életét egyedülálló módon bemutató Ladics-házban és a gyulavári születésű, Kossuth-díjas festőművész alkotásait elénk táró Kohán Képtárban mintegy 20-20 százalékos látogatószám bővülés történt 2016 első hét hónapjában az elmúlt év hasonló időszakához képest. Még jobban teljesített az Erkel Ferenc Emlékház, ahol hozzávetőleg 30 százalékkal fordult meg több érdeklődő. A szakember szerint ebben az eddiginél markánsabb online jelenlét, illetve a tudatos marketing- és kommunikációs tevékenység is szerepet játszik. Remekel az ország leglátogatottabb várai közé tartozó gyulai erődítmény is. Az egyébként hagyományosan jól teljesítő vármúzeumba 2015 első hét hónapja közel 36 ezer vendéget hozott – ez a szám idén a tíz százalékot meghaladó mértékben, 40 ezer fölé emelkedett. A március közepén nyílt Almásy-kastély is köszönthette már a 35 ezredik vendégét.

Ezek is érdekelhetik

FEL