Vegyél egy lámpát, mi adjuk a párját! – balesetmegelőzési program Dobozon

2024. január 28. 12:15 | Fajó Attila

A Békéscsabai Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója, Kónya Orsolya rendőr őrmester „Láthatóan Dobozon” elnevezéssel szervezett programot a nagyközségben.

A balesetmegelőzési program során a boltba betérő vásárlók, egy kerékpárlámpa vagy lámpaszett megvásárlása esetén egy másikat kaptak ajándékba a szakelőadótól, aki igény esetén a biciklivel érkezők közlekedési eszközét is átvizsgálta. Kónya Orsolya rendőr őrmester hírportálunknak elmondta: a kerékpárosok biztonsgáért és testi épségéért megrendeztt akció már második alkalommal zajlott le. Az első eseményre Csorváson került sor, ahol a a Békéscsabai Rendőrkapitányság mintegy 50 fő számára biztosított segítséget és eszköztámogatást a bizotnságos közlekedés érdekében.

– Úgy tapasztalom, hogy igen népszerűek ezek a balesetmegelőzési akciók. Ilyenkor, a téli időszakban a rossz látási viszonyok miatt fontos, hogy a kerékpárral közlekedők odafigyeljenek az egyébként könnyen és olcsón beszerezhető, a biztonságos közlekedést segítő kellékekre – mondta el az őrmester.

Galéria

   

A boltba betérő felnőttek és gyermekek először kissé megszeppenve, később már egyre bátrabban léptek oda az ajándékokért a rögtönzötten felállított pulthoz. A gyerekek, miután beülhettek a rendőrautóba, gyorsan feloldódtak.

– Mi a munkahelyre, az óvodába biciklivel járunk, tehát sűrűn használjuk a kerékpárunkat, így jól jött az ajándékba kapott világítás és láthatósági mellény – mondta el egy dobozi édesanya, Lipták Edit. – Fontosnak tartjuk a biztonságos közlekedést és nem utolsó sorban a szabályok betartását.

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL