Véget ért a New York-i kaland

2016. július 2. 13:23 | behir.hu

A Pilvax Players Társulat a Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködve mutatta be A dzsungel könyve című musicalt New Yorkban. A független amerikai-magyar társulat professzionális és amatőr színjátszókból álló alkotócsoport. Céljuk, hogy a nemzetközi közönséget is megmozgató előadásokat hozzanak létre.

– Összesen öt előadáson vett részt a békéscsabai csoport, de nyitottak vagyunk a folytatásra is – mondta Seregi Zoltán, a Jókai színház igazgatója. – Három színésszel és egy filmes stábbal vettünk részt a produkcióban. Amellett, hogy nagyon fontosnak tartom a színházunk életében ezt az amerikai-magyar művészi együttműködést, lehetőséget biztosítva a színészeinknek a szakmai bemutatkozásra és élménygyűjtésre, de egy olyan filmet is készítettünk a produkció születéséről, amely a nagyközönség számára is elérhető lesz.

A dzsungel könyve húsz éve van műsoron Magyarországon, több színházban, több feldolgozásban is láthatták már a nézők. Most pedig az amerikai közönség is megismerhette a társulat által újragondolt vidám zenés darabot.

- A történet rendhagyó módon New York-ban játszódik, Maugli bekerül a nagy betondzsungelbe, ott találkozik a könyvből jól ismert szereplőkkel, akiket a rendező különböző emberi tulajdonságokkal ruházott fel - osztotta meg velünk Csomós Lajos színművész, aki a darabban Majomkirály szerepét játszotta.

Gulyás Attila színművész számára is hatalmas élmény volt a New York-i kaland. Mint mondta a rengeteg munka mellett ugyan nem sok szabadidő maradt, de a félamatőr társulat mindenképpen nagy hatással volt rá. A tagok folyamatosan fejlesztik magukat és a fő állásuk mellett igyekeznek minél inkább részévé válni az előadásoknak - fűzte hozzá a színművész.

A kaland mostanra véget ért, a Jókai Színház csapata hazatért a tengerentúlról és azóta is záporoznak a kérdések. Ezért is gondolta úgy a színház, hogy egy közönségtalálkozót szervez Július 5-én, ahol mindenki meghallgathatja az izgalmasnak ígérkező élménybeszámolót.

FEL