Hazatértek New Yorkból- az élményekről készült filmet a 7.Tv is bemutatja

2016. július 6. 15:40 | behir.hu

Közönségtalálkozón mesélt a New Yorki kalandról a Békéscsabai Jókai Színház stábja. A nagy érdeklődésre való tekintettel kibővült a Csabai Nyár programja. A TeÁtriumban Csomós Lajos, Gulyás Attila és Gerner Csaba színművészek, valamint Vámos Zoltán videótár vezető mesélte el az amerikai fellépés kulisszatitkait.

A Pilvax Players Társulat a Békéscsabai Jókai Színházzal együttműködve mutatta be A dzsungel könyve című musicalt a New York-i La Mama színházba. A békéscsabai csapat azóta hazatért a tengerentúlról. A Teátrumban tartott közönségtalálkozón pedig bárki megtudhatta, hogyan fogadta a magyar nyelvű darabot a kinti közönség. Gerner Csaba nem csak színészként, társrendezőként is részt vett a produkcióban, amely mint mondta nagy hatással volt a nézőkre. - Voltak olyan másodgenerációs gyerekek, akik életükben először láttak színházat magyarul, sőt bármit magyarul. A szülők között voltak olyanok, akik könnyes szemmel mondtak köszönetet. De általánosan elmondható, hogy nagyon jól fogadták mind a koncepcióját a darabnak, mind magát az előadást.

A siker tehát nem maradt el. Csomós Lajos a közönségtalálkozón elmondta, hogy a 70-80 férőhelyes színházban többször pótszéket is kellett hozni a közönségnek. - Az első előadáson nagyon sokan voltak, mert ugye a családtagok, meg az ismerősök, telt ház volt meg pótszék, aztán a második, harmadik előadásra kicsit visszaesett, aztán a negyedik ötödik meg akkora híre ment, hogy ilyen 10-20 pótszéket be kellett rakni.

Az estén a New York-i túráról eddig sehol nem látott felvételeket is láthattak az érdeklődők. Vámos Zoltán a videótár vezetője elmondta: - Készítettem most öt kis bejátszást, próbáltam kicsit visszatükrözni a hangulatát az egész dolognak, nyilván Attiláék szerepelnek ebben a dologban, róluk szól. én végig a háttérben maradtam, és próbáltam azt a hangulatot, amit mi is éreztünk, megtapasztaltunk azt vissza tudjuk adni.

Az operatört Tallér Edina írónő kísérte el az útra, aki szerkesztőként segítette a munkát. A kinti élményeket, próbákat, fellépéseket megörökítő kisfilmet ősszel a 7.Tv-n is láthatja a nagyközönség.

 

FEL