Véget ért a csapadékvíz megtartására irányuló beruházás Mezőberényben

2023. szeptember 3. 06:15 | behir.hu

Nemsokára lezárul a „Csapadékvíz megtartása a Mezőberényi I. számú tározóban” című projekt, melyet Mezőberény önkormányzata és a Békés Vármegyei Önkormányzati Hivatal konzorciumi együttműködésben valósított meg. A beruházásra 390 millió forint uniós és hazai forrást biztosítottak.

A projektgazda tájékoztatása szerint a városban egy megfelelő biztonságot nyújtó belvíz elvezetési rendszert alakítottak ki a szakemberek az érintett városrészen: az I. számú záportározót, valamint a tározó környezetében lévő utcákban (Olajfa, Szegfű, Fürjes, Szivárvány, Zöldfa és Frei Ádám utca) a meglévő csatornákat újították fel, illetve új szakaszok lettek kiépítve, mintegy 2,3 kilométer hosszban.

Zárt csatornát csak különösen indokolt esetben alakítottak ki (útburkolatok alatt, kapubejáróknál, továbbá azokon a helyeken, ahol a nyílt árok az utca adottságai miatt nem fért el). A tájékoztatás szerint a megépített csatornarendszer elősegíti a csapadékvizek gyors levezetését, meggátolva annak felgyülemlését a közterületeken, illetve a tározó által lehetővé vált a csapadékvíz helyben tartása, tározása is. A projektben a fejlesztéshez kapcsolódó szemléletformálás is fókuszba került.

A projekt fizikai befejezése október végére várható.

További programok »

FEL