Védjük meg az országot! - Fórum és sajtótájékoztató Gyopároson

2016. szeptember 17. 13:10 | Horváth Szabolcs

A Védjük meg Magyarországot fórumon Simonka György Dél- Békés országgyűlési képviselője azt mondta: október másodika nem csak a térség, hanem az egész ország jövőjét fogja meghatározni a következő száz évre. Tállai András államtitkár szerint fontos üzenet lesz az Eu-nak a népszavazás és a tétje az, hogy megmaradnak-e eddigi formájukban a családok, vállalkozások és a magyar kultúra a jövőben.

Simonka György elmondta: hazánk egészének sorsát fogja meghatározni az októberi népszavazás végeredménye. Az országgyűlési képviselő szerint Európában keresztény alapokon, fehér kultúrára épülő társadalmat tudtunk felépíteni, most ennek kicserélése zajlik. Hozzátette, már egész országok buktak el, akik elveszítették kultúrájukat és hazánk nem akar ezekhez tartozni.

- A tét az, hogy akarunk-e csadorban járó hölgyeket látni, 10-20 év múlva akár a saját lányainkat. Akarunk-e hangoskodást? Akarunk-e olyan társadalmat, amiben nekünk tolerálni azt, amihez nem szoktunk hozzá? És, hogyha nem akkor mit vagyunk hajlandóak tenni ezért?- nyilatkozta Simonka György Dél- Békés országgyűlési képviselője.

A résztvevő politikusok szerint október 2-ának tétje az, hogy milyen jövőképet tudunk teremteni gyermekeinknek, unokáinknak. Tállai Ferenc úgy fogalmazott, az ország, de egész Európa számára történelmi jelentőségű lesz ez a népszavazás és a jövőben sokan követnek majd minket akár világszerte. Az államtitkár hozzátette, az unió most felelőtlenül közelíti meg a migráns kérdést.

- Olyan válaszokat adnak a problémára amely nem valós válasz és nem kezeli, hanem inkább gerjeszti a problémát. Így aztán nem elfogadható, hogy nem a határvédelmet, nem az unió védelmét helyezi előtérbe, hanem lényegében egy kvóta csomagot készített elő. Amely a menekültek egységes befogadásáról, korlátok nélküli elosztásáról szól- mondta Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, miniszterhelyettes. 

A sajtótájékoztató után a politikusok fórumot rendeztek a lakosságnak. Zalai Mihály a Békés Megyei közgyűlés elnöke elmondta: Az ország déli részében pontosan tudjuk, hogy október 2-án miről fogunk szavazni.

- Mi találkoztunk ezzel a jelenséggel. Sokkal inkább el tudjuk képzelni, hogy milyen az amikor a közvetlen szomszédunkban, az utcánkban, a településünkön kell adott esetben együtt élni ezekkel az emberekkel- mondta a fórumon Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. 

Ha a népszavazás sikeres lesz a miniszter elnök, csakúgy mint eddig is meghallva Magyarország lakónak szavát kitart amellett, hogy mindent megtesz azért, ne telepítsenek több ezer migránst hazánkba a megkérdezésünk nélkül - tette hozzá Simonka György. A fórumon Gyopárosfürdőn közel 300-an jelentek meg.

FEL