"Védjük meg az országot!" címmel tartott lakossági fórumot Békéscsabán Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár

2015. november 28. 14:16 | behir.hu

A kötelező betelepítési kvóta elleni akció keretében látogatott Pogácsás Tibor Békéscsabára. A fórumon az önkormányzati államtitkár beszélt arról, a kormány folyamatosan egyeztet a lakossággal és kikéri a véleményét a migrációs válság miatt hozott döntésekben. Válaszolnak a felmerülő kérdésekre és szeretnék tudni azt, a társadalom mit vár el a kormánytól.

A betelepítési kvóta egy járhatatlan út, Magyarországot meg kell védeni- mondta Pogácsás Tibor, aki kitért arra a menekültek kérdését természetesen európai összefogással kell kezelni, de a gazdasági bevándorlók befogadása már más lapra tartozik.

Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár a 7.Tv híradójának elmondta, hogy Magyarországot megvédték a migrációs hullám további növekedésétől, véleménye szerint ugyanakkor eljutottak arra a pontra, amikor az európai unió vezetői, nem az Eu jogszabályainak megfelelően áterőltettek egy olyan határozatot amikor egy kvóta rendszerrel vissza felé irányítanák a menekülteket.

Az államtitkár hozzátette, hogy véleményük szerint ez elfogadhatatlan, és Európába csak szabályozott körülmények között szabadna menedékkérőket beengedi, és aki valóban rászorul azoknak kell menedékjogot nyújtani.

Az aláírás gyűjtés egy fajta polgári megerősítése a kormány döntésének – mondta Vantara Gyula, aki hozzátette nem régiben megszületett a határozat Magyarországnak meg kell támadni a kvótarendszert. Szűkebb környezetben pedig Békés megye vonatkozásában nem kell tartani a migrációs hullámtól.

Vantara Gyula választókerületi elnök kiemelte, hogy már a miniszterelnökséget vezető miniszter Lázár János korábban tett egy kijelentést, miszerint hogy Mezőhegyesig meg lehet hosszabbítani kerítést adott esetben. Az országgyűlési képviselő szerint azonban ez a helyzet nem fog bekövetkezni.

Pogácsás Tibor hozzátette: - Bármennyire gazdag Európa természeti és egyéb kincsekben az egész világ problémáját egy maga nem képes megoldani. Mi azt gondoljuk a külső határokat meg kell védeni az elkövetkező időkben a migrációs hullámtól, mint ahogyan azt Magyarország tette. 

Horváth Szabolcs

FEL