Vasutasnap Békéscsabán

2016. július 12. 15:57 | Zsíros András

Országszerte színes programokkal ünnepelt hétvégén a vasutas szakma. Békéscsabán az Andrássy Gyula Gimnázium adott otthont a rendezvénynek, ahol a MÁV dolgozói és családtagjai mellett a vasúti közlekedés iránt érdeklődőknek sem kellett unatkozni.

Saját kezükbe vehették az irányítást a vonatközlekedés szerelmesei a Vasutasnapon rendezett vasútmodell kiállításon. Néhány játék azonban inkább a felnőtteket várta: kézi hajtányozás és sínfűrészelés, ez utóbbi eredményét, egy kis síndarabot emlékbe haza is vihettek a résztvevők

A közönséget emellett színes programok, főzőverseny, könnyűzenei koncertek és – stílszerűen – a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar szórakoztatta, akik többek között régi filmslágereket is játszottak.

A MÁV területi igazgatója szerint a vasutasok és az utasok egyaránt ünnepeltek ezen a napon. Mondi Miklós elmondta, a 170 éves vasutas társadalom számára mindig fontos volt, hogy megünnepeljék magukat. Hozzátette, a vasútállomás átépítésének befejezésével, és a vasúti szakasz megújulásával méltó helyszíne lehetett Békéscsaba a hatvanhatodik területi juliálisnak.

FEL