Vasárnaptól változik a piac működési rendje Gyulán

2020. április 11. 06:22 | Szilágyi Viktória

Görgényi Ernő polgármester videóüzenetben tájékoztatta a város lakóit az új kormányrendelet kapcsán hozott a települést érintő intézkedésekről.

A frissen megjelent kormányrendelet értelmében a polgármester tájékoztatta a lakosságot arról, hogy az egyrészről felhatalmazza a városvezetőket arra, hogy a kijárási korlátozásokról szóló rendeletnél szigorúbb szabályokat hozzanak és hirdessenek ki helyben, a húsvéti időszakra, másrészről a rendelet lehetőséget ad arra, hogy a helyi piac működési rendjével kapcsolatban, helyi szabályokat alkossanak. 

Görgényi Ernő a piac szabályozásának lehetőségével élve alkotta meg a vasárnaptól életbe lépő rendeletet, amely változtat a jelenlegi működési renden: a 65 évnél idősebb polgárok csak 9 és 10 óra között látogathatják a gyulai piacot, sem előtte, sem utána nem tartózkodhatnak a piac területén. A 65 évnél fiatalabbak pedig vagy 9 óra előtt vagy 10 óra után mehetnek a piacra. 

A húsvéti időszakra vonatkozóan a képviselő-testület egységesen úgy döntött, hogy nem kíván a kormányrendeletnél szigorúbb szabályozást elrendelni. 

- Ezek a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályok megfelelőek, hogyha ezeket mindenki betartja, akkor a járvány terjedésének a lassításához hozzájárul. Ezért kérek mindenkit, hogy az elkövetkezendő időben is szigorúan tartsa be a kijárási korlátozásokat! Városunk rendőrkapitányával is beszéltem és megkértem arra, hogy a rendőrség határozottan lépjen fel a kijárási korlátozások ellenőrzése során és a betartatása érdekében - fogalmazott a polgármester és áldott húsvéti ünnepeket kívánt. 

 

További programok »

Gyula

FEL