Vasárnap sötétedéskor fénybe borul a csabai városháza

2020. december 4. 18:19 | Such Tamás

December eleje óta fekete, adventi ábrák díszítik a békéscsabai városháza ablakait. Szarvas, korcsolyázó leány, Mikulás, manó, könyvet olvasó kislány, a betlehemi királyok, mind-mind vasárnap este, amikor a hivatalban kigyulladnak a fények, megmutatják az igazi „arcukat”.

A pandémiában talán egyedül az a jó, hogy a korlátozások kihozzák belőlünk a szunnyadó alkotóerőt. Illetve aki eddig sem volt híján a kreativitásnak, az most akár megkétszerezheti a kapacitását.

Például a Békéscsabai Napsugár Bábszínház munkatársai az utóbbi napokban „bevették” a csabai polgármesteri hivatal frontoldali ablakait, és különböző mesés ábrákkal díszítik fel azokat.

 

Galéria

 

– Már réges-régen megvolt a fejemben az adventi kalendárium ötlete, csak eddig még nem volt hozzá megfelelő felület – meséli Lenkefi Zoltán, a bábszínház igazgatója.

Vasárnap délután, a második gyertyagyújtást követően, a polgármesteri hivatal mind a 20 ablaka díszkivilágítást kap, és életre kelnek az ábrák. Többek között adventi történeteket, bibliai üzeneteket láthatunk – például az olvasó kislány mellett megjelennek a betlehemi királyok.

Jaj, be jó ott, mindenütt!

(Az utolsó mondat utalás a bábszínház legutóbbi darabjára, a Jaj, de jó itt mindenütt!-re.)

A békéscsabai városházának a tükörképe egy karácsonyfadíszen – Fotó: behir.hu/Such Tamás

FEL