A Vármegyei Vadász- és Horgásznapon ízek és élmények találkoztak

2025. június 14. 14:28 | Bere Mátyás

Tömegek élvezték a VI. Békés Vármegyei Vadász- és Horgásznapot, valamint a jubileumi, X. Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt szombaton. A Dánfoki Üdülőközpontban ízek, kultúrák és hagyományok találkoztak.

Zuberecz Tibor Békés vármegyei fővadász, az Országos Magyar Vadászkamara Békés Vármegyei Területi Szervezetének elnökhelyettese napközben felavatta az új vadászokat, majd hamarosan a pontgyűjtő lövészverseny is kezdetét vette, amelyet sok érdeklődő követett. A látványos sörétes puskák és agyaggalambok, valamint a találatok igazi attrakciók voltak a nap folyamán.

 

 

Eközben, aki hűsölni szeretett volna, az kiállításokat is nézhetett, de akár fürödhetett is Dánfokon, ahol haltelepítést is figyelemmel követhettek a látogatók. Nemes Attila, a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy ez legtöbbször hozzátartozik a programjaikhoz, már csak amiatt is, mert a gyermekek imádják.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy idén a gasztrokulturáé volt a főszerep, a főzőversenyre pedig négy kategóriában lehetett nevezni: tiszai, dunai és egyéb hallé, illetve egyéb halételekkel. Mint mondta, a Körös-völgyi Halászlé- és Halételkészítő Versenyt közel tíz évvel ezelőtt ezen a helyszínen a halételek népszerűsítéséért kezdték el.

 

 

Az eseményeket pedig színpadi produkciók is kísérték és számos, a két mesterséget népszerűsítő bemutató is szórakoztatta a családokat. Délben pedig kezdetét vette a zsűrizés, de a versenyzők nemcsak a bírákkal, hanem a kíváncsi kilátogatókkal is megkóstoltatták ételeiket, olyanokat, mint: angus burger, halas pite, vagy akár hagyományos halászlé.

 

Galéria

További programok »

FEL