Várhatóan november végén adják át az Orosházi úti felüljárót és a repülőhidat

2015. november 5. 14:37 | Mikóczy Erika

Mint megtudtuk, nem is kell már sokáig várni: az Orosházi úti felüljáró végleges átadását november végére tervezik, jelenleg a hídhoz csatlakozó gyalogos és kerékpáros lejárók építését, valamint a zajvédő falak építésének előkészítését végzik. Az Ihász utcai repülőhídnál a jaminai oldalon készül az új feljáró rámpa, november közepére szerkezetkész lesz a felüljáró, majd a hídtartozékok felszerelését követően, várhatóan november végén lehet forgalomba helyezni ezt a felüljárót is.

A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a Szerdahelyi utcai aluljáróban megépült a gyalogos és kerékpáros sáv, november 4-étől a gyalogosok és kerékpárosok már csak az aluljárót használhatják átkelésre, és épülnek az aluljáróhoz csatlakozó útszakaszok is.

A felvételi épület felújítása jó ütemben halad. A csarnok burkolása és festése befejezéséhez közeledik. Elbontották az ideiglenes peronokat, minden vonat az új „B” és „C” peron mellől indul. Az utasok a „B” és „C” peront egy ideje már csak az autóbusz pályaudvar aluljárón és az új peronaluljárón át tudják megközelíteni. A pénztárak továbbra is az aluljáróban üzemelnek. A lifteket várhatóan november második felében helyezik üzembe. Addig a mozgáskorlátozottak – előzetes bejelentés után, kísérővel - a peronok felüljáró felőli végénél épült rámpán és üzemi átjárón át a kijelölt útvonalon közlekedhetnek.

Befejezéséhez közeledik a Gyár utca és a 4433. jelű út új szakaszának építése is. A megszüntetett Kétegyházi úti útátjárónál a jelzőlámpás forgalomirányítás csak a 600 mm-es vízvezeték kiváltása után szüntethető meg. Megépült a Kereki út, itt egy gázvezeték kiváltása hátráltatta a munkát. A Mokry utcai útátjárónál elkészült a végleges burkolat.

A tervezett ütemben halad az állomás előtti 126 férőhelyes P+R parkoló építése. A parkoló elkészültéig az autóbusz pályaudvar melletti útról megközelíthető, a húsbolt mögötti, a Penny Market parkolója és a MÁV forgalmi laktanya közötti területen megépült új autóbusz parkoló és 20 új parkolóhely áll az autóval érkezők rendelkezésére. A taxi várakozóhely visszaköltözött az állomás elé az átépítés előtti helyére.

Még egy ideig tehát szükség van a türelmünkre, de az Orosházi út és a repülőhíd átadásával az adventi időszakra várhatóan javul a helyzet, gyorsabbal és kényelmesebben közlekedhetünk Jamina felé is.
M.E.
 

FEL