Varga: további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések várhatók

2017. január 30. 14:30 | Laczkó Viktória

A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten - írja az MTI

Varga Mihály elmondta, a kormány januári ülésén támogatott több olyan beruházást, amelyet önkormányzatok valósítanak meg. Szentgotthárdot, Mórahalmot és Mosonmagyaróvárt említette. A terv szerint főleg a munkaadói oldal kedvezményeit szeretnék bővíteni, részben a bejárási költségek további csökkentésével, a szálláshelyek költségeinek kedvezményes elszámolásával - fejtette ki.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott foglalkoztatási adatait kommentálva Varga Mihály elmondta, a gazdaság teljesítménye és a gazdaságpolitikai erőfeszítések nyomán 2010 óta 702 ezerrel dolgoznak többen Magyarországon. A növekedés elsősorban a versenyszférában következett be. Jó hír, hogy a foglalkoztatás növekedésével együtt csökkent a magyar gazdaság munkaerő-tartalékát jelentő közfoglalkoztatottak és a külföldi munkavállalók száma.

FEL