Varázslatos filmdalok

2016. július 1. 14:55 | behir.hu

Varázslatos filmdalokat hallhattak a nézők a Békéscsabai Bartók Béla- és a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar előadásában. A 80 tagot számláló kórus a már klasszikussá vált  filmek örökzöld dallamait szólaltatta meg Galambos Hajnalka énekművész szólóival.

Az operaslágerek, a lélekhangoló koncertek után, idén mindenki számára ismerős filmdalokkal készültek a zenészek. Szinte már hagyomány, hogy a gyulai és a békéscsabai kórus évről évre közösen lép fel a megye több pontján. Idén a Varázslatos filmdalok című műsorral készültek a békéscsabai közönségnek. Mint mondják, olyan csodálatos Oscar-díjas filmzenéket énekelnek, amit mások is szívesen hallgatnak a koncertjeiken, együtt éneklik refrénjeiket. Többek között a Jó reggelt, Vietnam!, a Rómeó és Júlia, és a Hair című filmekből is hallhattak részletet a nézők. A számok legtöbbje a filmek nélkül is ott él a zeneszerető közönség emlékezetében, ilyen a Moon river, a You raise me up, vagy Morricone zenéje is. A dalok hangszeres kísérettel szólaltak meg, melynek átiratait Perlaki Attila, a kórusok karmestere és Rázga Áron készítette. Legtöbb műnek már volt zongorakivonata és kórusátirata, így meglévő szólamokat próbálták egy kicsit színesíteni, feldúsítani különböző hangszerekkel.

Az előadás a Különben dühbe jövünk című film jó ismert zenéjével ért véget, ezzel a dallal búcsúzott a kórus a 86 éves korában elhunyt mindenki által ismert olasz színésztől, Bud Spencertől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

FEL