Vanda 2019. első babája Magyarországon

2019. január 1. 13:10 | behir

Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje vidéken - írja az MTI. A miskolci kislány az év első babája Magyarországon.

Leveleki József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülész orvosa az MTI-nek elmondta: a kislányt a Vanda nevet kapta. A baba édesanyja első gyermeke.Vanda természetes úton, spontán szüléssel jött világra, 47 centiméterrel és 2350 grammal.

Ugyancsak kislány lett idén az első fővárosi újszülött; 2019 első budapesti babája a Honvédkórházban született. Az intézmény kedd reggeli tájékoztatása szerint a kislány a Vilma nevet kapta. A kislány 2 óra 55 perckor 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra. Vilma édesanyja első gyermeke. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül másutt is született gyermek az új év első napján, de az év első két órájában idén nem.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL