Változatos adventi programokkal várják a látogatókat Gyulán is

2022. november 25. 12:18 | behir.hu

Több helyszínen, gazdag programkínálattal várják a közönséget decemberben Gyulán az adventi időszakban.

Advent első vasárnapján a Harruckern térre várják a kilátogatókat egész napos kézműves vásárral, a Calliope Színjátszó Kör előadásával, óriásbábosokkal és swing koncerttel, továbbá az Erkel Ferenc Vegyeskar ünnepi dalaival.

December 4-én a katolikus templomban lesz ünnepi mise és a helyi katolikus gimnázium diákjai és tanárai lépnek fel. Egy héttel később a református templomban lesz hasonló megemlékezés, 18-án pedig az evangélikus templomban lép fel a zeneiskola gyermekkórusa.

A fürdővárosban nemcsak vasárnapokon, más alkalmakkor is várják az ünnepre készülőket. Egyebek mellett bábjátékkal, az Orlai Produkció Jaj, nagyi! című előadásával; december 9-én és 10-én pedig a XIII. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál programjaival.

Az Almásy-kastélyba idén is le lehet adni a Baptista Szeretetszolgálatnak a cipősdobozokat. Újdonság, hogy "dolgozószobát" biztosítanak a Mikulásnak: az oda érkezők bedobhatják kívánságaikat tartalmazó levelüket a Télapó postaládájába, fotózkodhatnak a karosszékében ülve, egy régi készülék segítségével még telefonálhatnak is vele.

A kastélyparkban december 3-án és 17-én kézműves vásárt rendeznek; a karácsonyt megelőző három szombaton pedig saját kezű meglepetések készítésére is lesz lehetőség a Csemegetárban; itt óránként más ajándék létrehozásában segédkeznek a szakemberek. Az arra vállalkozók készíthetnek szaloncukrot, fenyő- és asztaldíszt, valamint 3D-s képeslapot és ajándékkártyát.

December 17-én kímélő karácsonyi finomságok látványfőzését rendezik a kastélyban.

A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.

További programok »

FEL