Valóban vérrögképződést okoz a Janssen-vakcina?

2021. április 17. 17:57 | behir

Az Európai Gyógyszerügynökség szakemberei jelenleg is vizsgálják az oltóanyagot és a következő hét folyamán tájékoztatást adnak a kérdéssel kapcsolatban.

 

– Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) április 20-án, kedden ad tájékoztatást a Johnson and Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban – olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben. Mint írták, az EMA múlt pénteken kezdte meg a Janssen-vakcinákkal az oltást, majd a szakemberek ezt követően alacsony vérlemezkeszámmal társuló vérrögképződéses eseteket vizsgáltak ki.

Miután az Egyesült Államokban addigra hat vérrögképződésre utaló esetet jelentettek be, az amerikai hatóságok felfüffesztették az oltóanyag használatát. A vakcinával csak az USA-ban már közel hét millió embert oltottak be eddig.

Forrás: MTI/EMA

További programok »

Egészségügy

Eddig már több mint 7 millió adag Pfizer-vakcina érkezett hazánkba

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig több mint 2,5 milliárd adag vakcinát gyárt és szállít világszerte. A vakcina szállításának már megvannak a bejáratott módjai, így most az oltóanyagok tárolását és hűtését kell hatékonyan megoldaniuk a szakembereknek.
2021. július 27. 18:00
FEL