Vakáció: ezek a veszélyek leselkednek a gyerekekre

A gyerekekre leselkedő veszélyekre hívja fel a figyelmet a rendőrség a vakáció előtt. Tippeket is adnak: azt mondják, jól jöhet, ha a gyerek fejből tudja egy-két családtag telefonszámát. De a legfontosabb a rendőrök szerint, hogy legyen veszélyérzete a gyereknek. Az utcán és a strandon is.

Úszótáborba érkeztek Komáromba a Híradóban bemutatott agárdi Chernel István Általános iskola diákjai. Évek óta járnak ide: a harmadik évfolyamnak mindig ide szervezik a tanév végi osztálykirándulást. Miután leszálltak a buszról és mindenki megkereste a saját csomagját, a pedagógusok első dolga, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a táborozókra leselkedő veszélyekre. A tanárok a biztonság kedvéért összegyűjtötték a gyerekek telefonjait, hogy egy helyen, biztonságban legyenek.

Legyen veszélyérzet 

A rendőrség is a nyári veszélyekre hívja fel a szülők, pedagógusok, de leginkább a diákok figyelmét. Németh Ágnes, az ORFK bűnmegelőzési osztályvezetője szerint a legfontosabb, hogy a gyerekeknek legyen veszélyérzetük.
“Legyen udvarias a gyerek, de tartson kellő három lépés távolságot! Válaszoljon egy kérdésre, de ne akarjon barátságba keveredni az idegennel, ne fogadjon el semmilyen tárgyat tőle, ne akarjon beülni az autójába”- fogalmazott.

Megerősítik a szolgálatot 

A vakáció alatt a polgárőrség megerősített szolgálatot lát el a fiatalok által gyakran látogatott helyeken.

forrás:Hirado.hu

Megosztás: