Vádat emeltek a gondatlanul vezető buszsofőr ellen

2023. június 28. 13:41 | behir.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 35 éves, büntetlen előéletű, békéscsabai férfival szemben, aki a helyi járatú autóbusz vezetőjeként okozott balesetet.

A férfi 2022. október 20-án 17óra körüli időben a helyi járatú autóbuszt vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén, az Andrássy úton a Szigligeti utca felől a Gábor Áron utca irányába, a belső forgalmi sávban.

A férfi az Andrássy út – Gábor Áron utca kereszteződésénél egy, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen szabályosan áthaladó gyalogost figyelmetlensége miatt késedelmesen észlelve intenzíven fékezett. Az erős fékezés következtében az autóbuszon utasként tartózkodó, az első ajtótól hátra, a második üléssorok között álló – leszálláshoz készülő – sértett elesett, amelynek következtében 40 nap gyógytartamú sérülést szenvedett.

A férfi megszegte a KRESZ 25. § (1) bekezdésében foglaltakat, amely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és a látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni; figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira, az utasokra, és a rakományra.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL