Üvegkiállítás a Csabagyöngyében

2019. augusztus 14. 15:38 | Szendi Rita

Mágikus üveg címmel nyílt kiállítás a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol két művész különböző technikákkal készült alkotásai láthatók.

Tűzzománcból készített ékszerek, ólomüvegből alkotott képek – többek között ezeket a kézzel előállított munkákat tekintheti meg az, aki ellátogat a kulturális központba. Az alkotásokat két barátnő készítette, akik ugyan azonos anyaggal dolgoznak, de más-más technikával – fejtette ki egyikük, Gugolya Márta. Mint mondta: A zománc nem más, mint a fém üveggel való bevonása, ő ezen keresztül próbált néhány technikát megmutatni.

 

Fotó: Csabagyöngye Kulturális Központ

 

Veszpi Andrea az egyetem óta foglalkozik az üveg megmunkálásával. Az üvegtervező kiemelte, hogy nagyon nehéz egy ilyen kiállítást szervezni, ugyanis a legtöbb munka nagyobb annál, mint amit be lehet vinni egy kiállítóterembe. 

A Mágikus üvegek szeptember 6-áig tekinthetők meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Több százan fújták a magukét Békésen

A Békés Vármegyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége 13. alkalommal rendezte meg a Hagyományőrző Népdalkörök, valamint a Szólóénekesek Régiós Dalos Versenyét. A Békés Városi Kulturális Központban megtartott, mintegy 500 nevező részvételével zajló megmérettetésre a vármegye szólóénekesein és dalkörein kívül Debrecenből és Szegedről is érkeztek versenyzők.
16:41
FEL