Úsztak a boldogságban: szenior úszóbajnokság Gyulán

2024. június 14. 16:07 | Fajó Attila

Immár hagyományosan a gyulai Várfürdőben tartották az Országos Szenior Úszóbajnokságot. A háromnapos verseny 54. alkalommal vonz több száz szenior kategóriás úszót a fürdővárosba.

A verseny helyszínéül szolgáló Gyulai Várfürdő és annak is az 1971-ben átadott 50 méteres úszómedencéje országos mérföldkőnek számít, nemcsak a szenior úszóversenyek lebonyolításában, de a hazai iskolai úszásoktatás térhódításában is. Az ünnepélyes megnyitón köszöntő beszédet Kiss Tamásné, Gyula önkormányzatának sport tanácsnoka mondott.

A Dr. Regele Károly emlékversenyről Regele Piroska, a néhai névadó egyenesági leszármazottja úgy fogalmazott: az idősebb korosztály egészségmegőrzésének egyik fontos rendezvényévé vált az úszóbajnokság, hiszen sokakat motivál és tart edzésben az egész éves felkészülési időszak.

Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő igazgatója a verseny kapcsán kiemelte: a Gyulai Várfüdő gyakorlatilag a szenior úszás "bölcsője".

– Ehhez a hagyományhoz ragaszkodunk és igyekszünk a rendelkezésre álló eszközökkel öregbíteni a verseny hírnevét, és minél szélesebb tömegeket invitálni akár résztvevőként, akár versenyzőként az úszóbajnokságra – mondta el az intézményvezető. 

 

Galéria

További programok »

Gyula

A málenkij robotra elhurcoltakra emlékeztek Gyulán

Szentmisével és koszorúzással emlékeztek a málenkij robotra elhurcoltakra és az onnan hazatértekre Gyulán. A városból 1945 januárjában több mint ötszáz német nemzetiségű polgárt deportáltak a Szovjetunióba, ahol kényszermunkát végeztek.
2024. július 14. 11:23
FEL