Unokájával próbálták meg becsapni a nagymamát, de nem dőlt be a trükknek

Egy békéscsabai nagymama azt tette, amit a rendőrség a bűnmegelőzési ajánlásokban rendszeresen megfogalmaz, így nem tudták becsapni, nem érte kár.

Idegen férfi hívott fel egy 82 éves békéscsabai nőt május 28-án. Az idős asszony unokájaként mutatkozott be és azt kérte, hogy a nő töltse fel a telefonja egyenlegét 10 ezer forinttal, mert bajban van. A nagymama többször visszakérdezett, hogy valóban az unokája-e, a hívó mindig igennel válaszolt. Az idős nőnek gyanús volt, hogy az unokája tudja, nehezen mozog, mégis azt kéri tőle, hogy egy bankautomatánál töltse fel a telefonját. Végül úgy döntött, az interneten utal át pénzt. Erre a hívó azt mondta, hogy akkor küldjön 50 ezer forintot és lediktált egy bankszámlaszámot is, majd többször visszahívta a nagymamát, hogy megtörtént-e már az utalás. Eközben a nő felhívta az unokáját, aki elmondta, hogy nincs bajban, nem ő telefonált, nem kért pénzt.

Az idős asszony pontosan azt tette, amire a rendőrség a telefonos csalások megelőzése érdekében többször felhívta a figyelmet.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság ismételten kéri: ne utaljanak át pénzt anélkül, hogy nem győződtek meg róla, valóban családtagjuk kéri a segítséget! Ha bárki nyeremény ígéretével telefonál és a nyeremény átvételét feltételekhez köti, vegyék fel a kapcsolatot annak a cégnek az ügyfélszolgálatával, amelyik cég nevében a hívó bemutatkozik! Így kiderülhet, hogy nincs is olyan nyereményjáték, amelyről a hívó beszél.

 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: , ,