Ünnepi ételosztást tartottak Kondoroson

2022. december 20. 15:25 | Vári Bianka

Közös vacsorára invitálta a lakosságot Kondoros Város Önkormányzata, valamint a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület. Advent negyedik vasárnapján mindenkinek jutott valami: egy kedves gondolat, karácsonyi zene, finomság, a legkisebbeknek pedig még játék is.

Az ünnepvárás jegyében évek óta hagyomány, hogy megrendezik Kondoroson a Mindenki Karácsonyát. Az év utolsó heteiben a különböző városi intézményekben leadott adományokat ilyenkor osztják szét a város gyermekei között. 

 

 

– A Kondorosi Csárda adventi korhelylevest készített, melyet a látogatók a helyszínen meg is kóstolhattak, illetve haza is vihették a finom ételt. Az adománygyűjtő akció jóvoltából a gyermekeket ajándékok várták, melyek kiosztása közben a lelkes karácsonyi szavalatok sem maradhattak el. A Mindenki Karácsonya rendezvényt követően a szökőkút melletti téren Laurinyeczné Trnyík Judit igazgató asszony gondolatait követően a Petőfi István Általános Iskola 5. osztályos tanulóinak kedves kis előadása következett, majd pedig a város koszorúján fellobbant a negyedik gyertya lángja, jelezve, hogy hamarosan itt a karácsony - számolt be közösségi oldalán Kondoros polgármestere, Ribárszki Péter.

Az ünnepi hangulathoz hozzájárult a Nagycsaládos Egyesület szeretetvendégsége, a téren kínált meleg tea, forralt bor, valamint a karácsonyi zene. 

forrás: Szeretünk Kondoros

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
18:55
FEL