Ünnepi díszbe öltözött Békéscsaba főtere

2015. november 29. 17:31 | behir.hu

Megkezdődött a várakozás, az adventi készülődés időszaka városunkban is.

Fénybe borult a főtér és vele együtt az adventi koszorú első gyertyája, amely a hitet jelképezi mindenki szívében.

Az ünnepséget Szarvas Péter ünnepi beszéde nyitotta meg, aki a reményről, és az egymásra figyelés fontosságáról beszélt. A műsor a Mackó-Kuckó Óvoda gyerekeinek karácsonyi műsorával folytatódott, akik igazi kis angyalokként énekeltek a színpadon. Ez követően, mint minden évben a polgármester fénybe borította a főteret, amit a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Iskola növendékei kísértek hangszeren.

Miután a fenyőfa magkapta karácsonyi világítását, az adventi koszorú első gyertyáját is meggyújtották.

 A Szent László Utcai Általános Iskola tanulóinak köszönhetően mindenki kapott egyet a hit gyertyájából, sőt aki megéhezett, annak a gyerekek által készített mézeskalácsból is jutott.

A program a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Adventi hangulat című előadásával folytatódott, amely régi, télapónak írt leveleket elevenített meg, emlékezve arra, hogy volt mikor a színes, drága játék helyett a gyermekek egy takaróra, egy kedves szóra, vagy egy jó meleg kabátra vágytak.

Az első adventi gyertyagyújtást a Calandrella Kamarakórus Ünnepi énekek című előadása zárta.

A fagyos idő ellenére mindenki szívét melegség töltötte meg ezen az estén, a sokaság pedig a program után egy pohár forró teával, vagy a korcsolyapályán melegítette fel kihűlt végtagjait.

Vágvölgyi Nóra                                       

 

FEL