Annyi a szúnyog, hogy légi gyérítést kért Gyomaendrőd és Dévaványa polgármestere

2020. július 21. 15:31 | Csiffáry Zsuzsanna

Toldi Balázs, Gyomaendrőd első embere, valamint Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere a belügyminiszterhez fordult, mert sikertelenek voltak az eddigi gyérítések.

Toldi Balázs, Gyomaendrőd polgármestere a Körös-völgyi konzorcium vezetőjeként Pintér Sándor belügyminiszternek írt levelében – melyet közösségi oldalán is közzétett – kifejtette, hogy az úgynevezett ULV gyérítés sikertelen volt a városban, ezért a légi írtás jóváhagyását kérvényezi. 

"A Körös- Völgyi konzorcium településeinek polgármestereivel az elsők között jeleztük, hogy a jelenlegi földi ULV gyérítés nem éri el a várt hatásfokát és nem tud eredményes védelmet nyújtani a vérszívókkal szemben. Közösen kértük, hogy engedélyezzék a légi gyérítést. A hétvégén az országos tisztifőorvos engedélyezte a légi írtást. Bízom benne, hogy így már eredményesen tudjuk felvenni a harcot a szúnyogokkal mind belterületén, mind a holtágak partján. Gyomaendrődön a szerdára tervezett földi gyérítés meg lesz tartva. Jövő hét elején pedig jöhet a légi védekezés" – közölte Toldi Balázs  internetes oldalán. 

Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere szintén hasonló problémáról számolt be, hozzátéve, hogy kérvényük szintén támogatásra talált. "A következő két hétben megtörténik Dévaványán is a légi kémiai szúnyog gyérítés. Ettől függetlenül ezen a héten szerdán a földi kémiai gyérítés is megtartásra kerül"- tájékoztatta a városvezető a helyieket.

Mezőberény polgármestere, Siklósi István közösségi oldalán újabb földi szúnyoggyérítésről tájékoztatott, amelyet - az időjárás függvényében - a kedd esti órákban végeznek el. Mint írta, a katasztrófavédelem egy jövő héten esedékes légi gyérítést jelzett az önkormányzat felé.

További programok »

FEL