Újvárosban kezdi a Csaba a bajnokság záró szakaszát

2024. április 19. 13:50 | Kovács Dávid

A közel egy hónapos bajnoki szünetet követően szombaton a Dunaújváros otthonában lép pályára a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben! Rácz Sándor együttese az utolsó előtti, 13. helyről várja a bajnokság utolsó szakaszát, a bennmaradáshoz pedig idegenbeli bravúrra is szüksége lesz a folytatásban.

A magyar válogatott Euro Kupa mérkőzései, majd olimpiai selejtezője miatt három és fél hét szünet után folytatódik a hazai bajnokság. A csabai lányok legutóbb a Debrecen ellen léptek pályára és ugyan helytálltak, de a pontszerzésre nem volt esélyük és hét góllal kikaptak. Bencsik Bojánáék egy rövid pihenőt követően elkezdték a felkészülést a bajnokság utolsó nyolc fordulójára.

– Szerencsére sok időnk volt készülni, voltak csapatépítő programjaink, játszottunk két edzőmérkőzést, szerintem mindkettő nagyon hasznos volt. Próbáltuk helyre tenni a csapatvédekezést, nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a visszarendeződés még jobban működjön, sokat gyakoroltunk – fogalmazott a fiatal beálló, aki a közelmúltban hosszabbította meg szerződését. Mint fogalmazott: nagyon örült annak, hogy meg tudott egyezni a klubbal, fontosnak tartja, hogy a csapat jövőre is az élvonalban szerepeljen, ezért pedig minden megtesznek majd a következő hetekben.

A csabaiak következő ellenfele a 7. helyen álló Dunaújvárosi KKA lesz. A téli szünetben edzőt váltó együttes ugyan a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, de a korábbi Alba Fehérvár és Vasas elleni vereségek miatt még nincs biztonságos távolságban a kieső zónától. A 13. pozíciót elfoglaló lilák ennél azért rosszabb helyzetben vannak, hiszen a következő hetekben több „élet-halál” mérkőzés is vár rájuk.

– Most jönnek azok a csapatok, akikkel felvesszük versenyt, közel egyformák vagyunk és reális esélyünk lesz a győzelemre. A csapat mindent megtesz majd ezen a nyolc mérkőzésen, hogy feljebb lépjen a tabellán. Négy győzelemmel biztos, hogy bennmaradunk, három sikerrel pedig jó esélyünk lenne rá. A Dunaújváros elleni találkozót követően jön a NEKA, de a Kisvárda és a Kozármisleny ellen is szeretnénk nyerni, emellett azért egy bravúrra is szükség lehet a Vác, az MTK vagy a Budaörs ellen – emelte ki Rácz Sándor vezetőedző.

A két csapat októberi mérkőzését a Dunaújváros három góllal, 29–26-ra megnyerte a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. A visszavágó szombaton 17 órakor kezdődik, a találkozó két játékvezetője Fekete Tamás és Hajdu Tamás lesz.

 

NŐI KÉZILABDA NB I
19. FORDULÓ

Április 20. (szombat)
17.00 NEKA–Budaörs, Dunaújváros–Békéscsaba
18.00 Vasas–MTK, Kozármisleny–FTC, Fehérvár–Vác

Április 21. (vasárnap)
16.00 Győr–Kisvárda
18.00 Debrecen–Mosonmagyaróvár

A TABELLA ÁLLÁSA:

1. Győr 38 pont (21 mérkőzés) 2. FTC 36 (18) 3. DVSC 30 (18) 4. Mosonmagyaróvár 28 (17) 5. Vác 20 (18) 6. Budaörs 19 (21) 7. DKKA 16 (20) 8. MTK 15 (18) 9. Vasas 14 (19) 10. Alba Fehérvár 12 (18) 11. Kisvárda 11 (18) 12. NEKA 11 (19) 13. Békéscsaba 9 (18) 14. Kozármisleny 3 (19)

 

További programok »

FEL