Újra szupermaraton Békéscsaba és Arad között

2016. május 18. 06:29 | behir.hu

Idén is megrendezi a KOPP Békéscsabai Atlétikai Club a Békéscsaba-Arad Szupermaratont. A résztvevők május 21-én szombaton indulnak a Csabagyöngye Kulturális Központ elől, majd másnap érkeznek vissza a város főterére. A korábbi évekhez hasonlóan a versenyen futók és kerékpárosok is részt vesznek majd.

Az atlétikai klub legutóbbi nagy rendezvényén amatőrök és profi futók, valamint a riói olimpiai kvalifikációért küzdő gyaloglók egyaránt részt vettek. Gregor László futó ekkor csak szurkolt, most azonban ő is rajhoz áll azzal a céllal, hogy a békéscsabai csapat megnyerje az ötfős váltók versenyét.

- Az első napon túl sok hátrányt szereztünk, ezt nem tudtuk ledolgozni másnapra, úgyhogy nagyon várom idén is. Szeretnénk visszavágni a Gepárdok nevű csapatnak. Hasonló felállással készülnek, mint tavaly. Mi tudtunk erősíteni Józsa Gábor maratonfutóval, illetve Oláh Tamással, valamint Szabó Sándorral, aki hegyifutó világkupákon többször dobogón is állt – idézte fel Gregor László a tavalyi versenyt és latolgatta az idei esélyeket.

A Csabagyöngye előtt kedd délelőtt még az autósoké és a gyalogosoké volt a kereszteződés. A visszaszámlálás azonban már elkezdődött, hiszen mintegy 1200 versenyző, köztük több mint 800 kerékpáros várja majd szombat reggel ugyanitt a rajt pillanatát. A mezőnyt pedig még nagy létszámban kísérők is segítik. Az idei szupermaraton különlegessége, hogy most először halad át a mezőny az új jaminai felüljárón. Változás az is, hogy a korábbi évekhez képest a határátlépés is szigorúbb lesz. 

- Megoldjuk úgy, hogy mindenki leadja az úti okmányát péntek este adja, kap róla egy fénymásolatot, és mi jóval a rajt előtt kivisszük a határra, és mire odaérnek, lekezelik ezeket az útleveleket,személyi okmányokat – emelte ki Tóth Sándor, a csabai klub ügyvezetője.

A megmérettetés szombat reggel 9-kor indul Békéscsabáról, a versenyzőket másnap délután 14.30-tól színes programok és a Hevesi Happy Band koncertje, valamint tűzijáték várja majd a célban.
 

FEL