Újra pattoghat a labda

2015. november 13. 13:46 | Mikóczy Erika

Az óvoda udvarának felújítása során a régi betonpálya új gumiborítást kapott, a homokozó pedig az új árnyékolóberendezésnek köszönhetően már tűző napsütésben is használható.

Az átadó ünnepségen az intézmény vezetője, Botta-Dukátné Orczifalvi Éva külön köszönetet mondott a szülőknek, akik minden követ megmozgattak a megújulásért. Ezen kívül megköszönte a Békéscsabai Intézményellátó Centrumnak, amiért erős férfiakat gyűjtött a pálya alapjának kiásásához, és a Csaba Metál Zrt.-nek, valamint Békéscsaba városának, amiért az árnyékolóberendezés tervezésében és kivitelezésében nyújtottak komoly segítséget.

- Nagyon fontos számunkra, hogy minden gyereknek ebben a korban is biztosítsuk a szükséges mozgást. Ezért kezdeményezett az önkormányzat különböző mozgáskultúra-fejlesztést célzó programokat, mint a vízhez, a labdajátékokhoz való szoktatás, vagy a néptánc oktatása - hangsúlyozta Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere.

Az ünnepélyes szalagátvágás után egy közös tornaóra következett, ahol kicsik és nagyok együtt mozogtak a megújult udvaron.

A rendezvényen a főszereplők mégis a gyerekek voltak, akik a torna után rögtönzött focimeccsen mutatták be az új pálya előnyeit.

Az ünnepség végén pedig mindenki megkóstolhatta a szülők szorgos kezét dicsérő hagymás-tejfölös lepényt.

Vágvölgyi Nóra

További programok »

FEL